Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Hypertension and Nutrition: Fat-soluble Vitamins A, D and E
Weber, Jakub ; Vlček, Jiří (vedoucí práce) ; Hronek, Miloslav (oponent)
Hypertension and nutrition: Fat-soluble vitamins A, D and E Weber J1 , Vlcek J1 , Suarez-Varella MM2 1 Department of Social and Clinical Pharmacy, Faculty of Pharmacy in Hradec Králové, Charles University in Prague, Czech Republic 2 Department of Preventive Medicine and Public Health, Faculty of Pharmacy, University of Valencia, Spain Arteriální hypertenze je nemoc, postihující lidstvo celosvětově, a proto je považována nejen za problém zdravotnický, ale také socioekonomický. Studie se proto snaží identifikovat spojení mezi potravou a prevalencí hypertenze. Cílem studie bylo určit, zda-li příjem lipo-solubilních vitamin A, D a E ovlivňuje výskyt arteriální hypertenze. Výzkum byl založen na výsledcích projektu Hortega a proveden na náhodném vzorku 1 514 jedinců ve věku 21 až 89 let, z nichž 50.3 % byly ženy a 49.7% muži. Vzorek byl rozdělen na dvě skupiny. S normálním tlakem, starší 40-ti let (n = 429; 28.3 %) a hypertonici starší 40 let.(n = 246;16.2 %). Biochemické a antropometrické vyšetření byly provedeny za užití standardních postupů.Příjmy živin byly odhadnuty za použití validovaných dotazníků, dosažené vzdělání, socioekonomický status, bydliště, zdravotní návyky, konzumace alkoholu, kouření a existence komorbitit byla vzata v úvahu. Získaná data byla porovnána pomocí ANOVA a Chi- squre, analýza...
Hypertension and Nutrition: Fat-soluble Vitamins A, D and E
Weber, Jakub ; Vlček, Jiří (vedoucí práce) ; Hronek, Miloslav (oponent)
Hypertension and nutrition: Fat-soluble vitamins A, D and E Weber J1 , Vlcek J1 , Suarez-Varella MM2 1 Department of Social and Clinical Pharmacy, Faculty of Pharmacy in Hradec Králové, Charles University in Prague, Czech Republic 2 Department of Preventive Medicine and Public Health, Faculty of Pharmacy, University of Valencia, Spain Arteriální hypertenze je nemoc, postihující lidstvo celosvětově, a proto je považována nejen za problém zdravotnický, ale také socioekonomický. Studie se proto snaží identifikovat spojení mezi potravou a prevalencí hypertenze. Cílem studie bylo určit, zda-li příjem lipo-solubilních vitamin A, D a E ovlivňuje výskyt arteriální hypertenze. Výzkum byl založen na výsledcích projektu Hortega a proveden na náhodném vzorku 1 514 jedinců ve věku 21 až 89 let, z nichž 50.3 % byly ženy a 49.7% muži. Vzorek byl rozdělen na dvě skupiny. S normálním tlakem, starší 40-ti let (n = 429; 28.3 %) a hypertonici starší 40 let.(n = 246;16.2 %). Biochemické a antropometrické vyšetření byly provedeny za užití standardních postupů.Příjmy živin byly odhadnuty za použití validovaných dotazníků, dosažené vzdělání, socioekonomický status, bydliště, zdravotní návyky, konzumace alkoholu, kouření a existence komorbitit byla vzata v úvahu. Získaná data byla porovnána pomocí ANOVA a Chi- squre, analýza...

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.